En riktigt bra dag

Ser ut genom fönstret och känner en liten ilning av glädje. Vädret är som vanligt vackert den här sommaren, men jag som älskar sol och värme har inte riktigt kunna njuta. Sedan flera månader har jag haft en hemsk värk i magen. Och då menar jag värk!

Eftersom jag är en person som vill gå till grunden med allt, varför mår jag så här EGENTLIGEN?!, har jag sprungit runt till de flesta läkare och terapeuter för att finna KÄLLAN….och det har blivit både kostsamt och tidskrävande. Som utbildad zonterapeut har jag en tro på helheten, att kropp och själ hänger ihop. Vad vill min kropp säga mig? Vad är det jag inte hör?

Efter ett besök hos vanliga doktorn på min vårdcentral, som konstaterade att jag inte har magkatarr, har jag varit hos kinesiolog, näringsteraput, zonterapeut, och gjort tre timmars tarmrensning (inte så hemskt som det låter, fast tja, ändå en slang där nere..).

Jag har fått healing, mediterat, visualiserat, och tagit bort det mesta ur kosten. Då jag redan äter nyttigt och utesluter mjölk- och glutenprodukter ur min kost, har det inte blivit mycket kvar. Endast magvärken.

Häromdan gjorde jag koloskopi – en slang långt införd ”där nere” för dig som inte är insatt, för att utesluta inflammerade tarmfickor. Andra gången med en slang alltså. Jag visste ju redan att det inte var det, men ville ha svart på vitt.

Så, varför känner jag mig lite glad idag? Alla jag har varit till har gett mig NÅGOT. EN liten hint här, en liten fråga där….och jag har lagt pusslet själv. Min värk handlar inte om för mycket ingefära, soja eller den enstaka brödbiten en gång i månaden. Den handlar om övergivenhet. Som barn, tonåring, som vuxen. En känsla så stark att den inte går att ignoreras, som ger mig vidriga mardrömmar, som måste bearbetas NU.

Följ med på min läkningsresa. Idag gör det faktiskt mindre ont. Jag är så glad och ska låna grannens hund och ta en långpromenad. Ha det fint!

 4 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *