Tacksamhet, ångest och Traumapedagog

Vad tacksam jag blir att få vakna efter en sval natt (vidöppet fönster, takfläkt) utan mardrömmar. Det är en nåd, om du besvärats av mardrömmar under en period. Vi vet alla vad mardrömmar gör med oss. Man vaknar och tror att man är kvar i drömmen, och står bara inte ut! Jag tror att magbesvär är direktkopplat till mardrömmar. Alltid då jag har haft problem med magen, eller ätit för sent på kvällen, nog sjutton jagar de mig på natten!

För några nätter sedan vaknade jag i vargtimmen av en fruktansvärd mardröm och en vidrig ångest. Existentiell ångest. Vet inte hur många ångestsorter det finns, men jag vet att det finns olika sorter. Av den enkla anledningen att jag varit igenom dem alla, haha. You name it, jag har haft just den sorten. Som att prova alla glassar från Piggelin till Storstrut. Existentiella Ångestens glass är Storstrut. Dyr och exklusiv. Här handlar det om att inte fatta överhuvudtaget varför man finns?! Och inte står ut med att finnas! Har du känt så? Tag bort mig härifrån någon.

Jag har också haft Piggelin några miljoner gånger, då man lättare står ut, orkar med, väntar ut det. ”Det går ju över”. Vilket man efter några år lär sig, att det gör. Sedan är ju 88:an, ganska vanlig också. Lite mittemellan. Värre än Piggelin, men lättare än Storstrut.

I alla fall, när jag vaknade och kände att jag inte stod ut och inte en enda av mina vänner var vaken, tog jag Bibeln och gick ut på balkongen. Där satt jag och kramade min röda Bibel som jag fick på konfirmationslägret på Vässarö 1975 (bara det lägret är ett långt ångest-inlägg i sig), och bad till änglarna. Till slut hjälpte de mig och jag kunde somna om lugnt och tryggt. Tack.

Jag fick idag träffa en fantastiskt traumapedagog, som jag blivit ledd till genom jordänglar och sammanträffanden. Här fick jag lära mig att jag kan hjälpa mig själv genom att känna in kroppen, och gör övningar med den. För mig har det varit viktigt att prata om och känna in allt jag varit med om, därav mina sessioner i hypnoterapi och mitt beslut att utbilda mig till hypnoterapeut och arbeta med det. För mig var det basic. VAD är detta, varför, hur och och och…… NU räckte det för mig att få verktyg, eftersom jag redan listat ut vad detta handlar om.

Ska sätta igång imorgon med allt jag lärt mig. Är helt slut. Körde förbi Myrorna på vägen hem och köpte femton lättsmälta filmer att må bra av. Är jag den enda i Sverige som inte har Netflix?Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *