Tro på dig själv

Vid sidan av attraktionslagen och karmalagen finns det en till lag som inte, som de andra, finns överallt. Det är en lag som tyvärr härjar mycket i Sverige och som jag inte har mycket till övers för. Den kallas jantelagen.

Jantelagen innebär att du inte ska tro att du är nåt. Och varför ska du inte det? Är det inte ett under att vi alla, varenda en av oss, finns! Är det inte fantastiskt att vi kan välja, inom vissa gränser beroende på var i världen vi befinner oss, vad vi ska göra med vårt liv?!

Och vilken rätt har nån annan att döma? Handlar det kanske av ren och skär…hemska tanke…avundsjuka? Finns inget jag tycker så illa om.

Jag beundrar personer som har mål, stora som små, och försöker nå dem! Ibland lyckas det, ibland inte. Lyckas det inte har man i alla fall försökt. Och hjälp så tråkigt att inte ens försöka. Håller du med?

Vi föds ju, som jag nämnt tidigare, med ett hejdundrande självförtroende. Någonstans på vägen blir det ofta skamfilat. ’Varför tror du att just du ska lyckas?’ Du vet väl att det kan bli jättesvårt’, ’Varför ska du ändra på det när du har det så bra?’

Lyssna inte på dessa dysterkvistar. De är själva rädda för förändring, och även rädda för att se det hos andra. Deras trygga värld rubbas. Och avundsjukan gror..

Tro på dig själv. Försök, och försök igen. Jämför dig aldrig med andra eftersom det bara finns en du.

Jag sneglar inte på andra längre. Jag skapar mitt eget liv och absolut ingen annan kan göra det åt mig. Finns det ens någon som vet vad jag vill och behöver?

Du som följer min mag-story: Jag mår lite bättre rent fysiskt men måste fortfarande ge mig själv massor med gos-kärlek 😻 och vira in mig djupt i mjuka filtar. Och så hittade jag gamla tidningar som ger min själ vila för en stund… ha ett fint slut på helgen. 🧚‍♀️Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *