Lycklig av lyckopiller?

I medier diskuteras det ibland antidepressiv medicins användande. För och emot. Och där har jag en väldigt stark åsikt som ingen borde säga emot: 🤐

För det första: Sluta kalla medicinen för lyckopiller. Det är inget piller man helt plötsligt blir lycklig av, och som sveper bort alla andra ’negativa’ känslor. (För övrigt anser jag att ingen känsla är negativ, men nog så svår att bära).

Antidepressiv medicin får en deprimerad person att klara av att hålla näsan ovanför vattenytan. 👃 Att gå till skolan, till jobbet, att röja undan disken och orka ta en daglig dusch. Inte bli lycklig.

Det är förnedrande att sätta etiketten lyckopiller på en medicin som kan rädda liv. De som säger lyckopiller vet inte vad de pratar om och har uppenbarligen aldrig varit deprimerade.

Jag har tagit medicin i perioder sedan jag var ung och är så tacksam för den hjälpen som hjälpt mig ur kristillstånd. Sedan ligger det i min natur att vilja gräva i varför, och mycket har grävts fram och bearbetats.

Som du vet är jag inne i en ny grävperiod, mitt förflutna förnekar sig inte när det gäller att vara på hugget! 🥊

Dagens råd: är det akut, mår du så dåligt att du knappt orkar gå ur sängen; sök hjälp. Och stå på dig. Med medicin får du den lilla knuff du behöver för att orka gräva. Eller om du inte vill gräva som jag, få verktyg att leva. Lycklig. 🤸‍♀️Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *