Kopplingen mat och ångest

Idag var det dags för nålar igen! Ganska skönt att vara tvungen att ligga still, trots nålar, och tack vare att jag idag kom ihåg att sätta in hörlurar och lyssna på favoritpodden 🎧 så gick timmen snabbt.

Jag fick återigen med mig påsar hem av det (hemska) teet, som skall blötläggas i åtta timmar och sedan kokas länge. Jag påpekade försiktigt att det inte var det godaste jag druckit men min kinesiska dam tittade strängt på mig och deklarerade att det smakar kaffe. Nåja, vi har olika smaklökar. 😉

Hur som helst gör man ju vad som helst i min situation och äter gärna bark också, bara värken släpper. Och jag måste erkänna att det har blivit bättre, och jag är försiktigt förhoppningsfull. Ska dit snart igen! 😺

På vägen hem blev jag hungrig och jättesugen på en hamburgare vilket jag nästan aldrig äter pga brödet. 🍔 Men så kom jag på att hamburgerkedjorna kanske hänger med i svängarna och serverar glutenfritt numera, och till min stora glädje visade det sig stämma! Så idag förtärde jag med stor njutning min första glutenfria hamburgare! Vilken glädje. 🤸‍♀️

Inte bara min själ utan också min kropp verkar vara överkänslig. Tål inte gluten, mjölkprodukter (laktosfritt lika dåligt det), koffein, en massa färgämnen och diverse frukter. Av smågodis blir jag både uppstressad efter några tuggor, och låg.

Det har tagit några år innan jag förstått sambandet mellan mitt mående och vad jag stoppar i mig. Men det finns så otroligt mycket bra alternativ nuförtiden, att man inte behöver känna av bristen på det man inte ’får’ äta. Kan man slippa värk, munsår, nedstämdhet eller skakningar (koffein) är det värt det! 👍

Glömde: alkohol! Jag är ju inte purung längre och har hunnit gå igenom en del ’faser’ så att säga. Med liite för mycket intag av den berusande drycken, och med en vedervärdig ångest dagen efter. Existentiell ångest. Inte värt det en sekund. Spola kröken! som vi sa på 70-talet.

Vad mår inte du bra av att äta eller dricka? Är det värt det? Finns alternativ? Förmodligen! Fråga mig, jag är expert på att smyga runt bland hyllorna i mataffärerna och hitta annat gott och nyttigt. 😎

Somnade som en stock hemma efter akupunkturen så nu får man se om man somnar ikväll…🙃

Ha det fint! 🌸Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *