Andas in å andas ut

God söndag. 🧘‍♀️

Att läsa om andning låter nog inte så lockande. Men jag har inte tidigare förstått hur viktigt det är att andas rätt. Hur svårt kan det va’, liksom?! Det kan vi redan som nyfödda 👶 så är det verkligen nåt vi måste lära oss?

Nej vi måste ingenting. Men faktum är att om vi andas i ned i magen istället för ytlig andning mår vi bättre och håller oss friskare.

Jag har andats ytligt i hela mitt liv. Nu ser jag ju så tydligt hur det hade med inre stress att göra och en oförmåga att helt koppla av. Mina axlar var alltid uppe vid huvudet, kunde inte sänka dem om jag inte blev påmind och tillsagd.

För ett antal år sedan blev det värre. Jag fick en fruktansvärd panikångest och andningen var ännu ytligare och kaosartad under flera år. Kunde inte gå ut bland folk🤦‍♀️. Tills jag lärde mig att börja andas rätt, lugnt och djupt. Det går inte att få panikångest under djupandning. 👌

Är jag så duktig och präktig alltid då? Nej, ingen fara. Jag faller tillbaka i ytlig andning i lite stressiga perioder. Och kroppen går i lås! 🔒 Men jag har hittat ett fiffigt verktyg. Det ser ut som en napp så man kanske inte ska sitta på tunnelbanan med den i munnen. Inte jag i alla fall.

Man blåser ut luften och får ett motstånd vilket gör att man blir tvungen att ta i och andas ut ordentligt. Hjälper mig mycket!

Ha en fin dag. 💜Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *