Husmorstips panikångest

Husmorstips? Skämtar hon om nåt så allvarligt? Ja, hon gör ju det. Jag försöker se humorn i livet, när det går.

När jag gick i terapi för ca 20 år sedan när min panik var som värst sa min terapeut: Det är så roligt med dig Kerstin, för du kan alltid skratta, hur jobbigt du än har det.

Och jag har nog ofta sett humorn i det nattsvarta. Inte alltid, det har funnits stunder då jag inte velat vakna igen, men när det allra värsta blåst förbi har jag kunnat se lite humor i allt. Min räddning kanske.

Det var svårt ibland. Speciellt när vänner och familj inte förstod vad jag gick igenom, och fnyste lite. Ingen tröst, inget stöd. Det var bland det värsta. Om du har panikångest hoppas jag du har någon som lyssnar, för bara det kan vara lugnande.

Man vill bara gömma sig…

Jag har fått flera mail med frågor, så jag tänker ta upp hjälpmedel. Både av professionella terapeuter, och vad du kan göra själv!

Jag ville gå till botten med varför jag hade panikattacker i tid och otid. Sedan jag var barn. Efter mycket letande, det är inte lätt att veta vem som kan hjälpa dig, hittade jag en regressionsterapeut. Regression betyder att man i djupavslappning går tillbaka till barndom (i alla fall tillbaka i tiden) och hittar roten till ditt mående. För mig var det en aha-upplevelse, och hjälpte mig ur det. Och kom ihåg att det inte behöver vara en stor omvälvande händelse, utan oftast hur vi blir behandlade, vilka vi omger oss med, mönster vi får med oss.

Vill man inte gräva så djupt finns KBTterapi, där det mer handlar om här och nu. Ut och träna där du är mest rädd! Funkar också bra enligt många.

Och vill man inte gå i terapi kan man absolut träna själv. Du behöver skapa balans i ditt liv. Yoga t ex kan hjälpa till med det. Motion. Meditation, lyssna på ditt inre. Vad är det kroppen vill säga mig?

Andning är a och o. Träna djupandning, djupt ned i magen. Några minuter några ggr om dagen. Om du dessutom börjar andas så när du känner att en attack är på gång, kommer den att försvinna. Man kan inte få panikattack när man djupandas!

Träna träna. Trägen vinner! Panikångest är kroppens sätt att säga att något måste fram i ljuset, släpp ut trollet i solen så smälter det bort. Vi är många som lever/levt med detta men det finns hjälp! 👌

Fortsätt maila eller skriva i kommentarerna om ni har fler frågor. Och lycka till! 💕

Ut och motionera och andas!


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *