Offermentalitet

Bland mina kunder som sökt min hjälp finns det två sorters personligheter. De som är villiga att göra allt för att må bra igen, och även kan se att de eventuellt är delaktiga i sin situation. Visserligen kan de ha haft en uppväxt som inte varit lätt, med personer som inte behandlat dem bra. Det kan man självklart inte ändra på tyvärr, men man kan ändra sin syn på hur man ser på det förflutna.

Så finns det den gruppen som känner sig som offer. Vilket man är som liten! Men som vuxen är det viktigt att ta ansvar över sitt eget liv och se att man inte behöver vara kvar i sitt sätt att tänka eller bli behandlad på.

Faller du alltid för fel kille/tjej? Behandlar de dig nedlåtande? Dricker de för mycket, är de otrogna, är de inte intresserade av att lära känna hela dig? Då kan du inte skylla på att de är ’skitstövlar’, utan då finns det något i dig som matchar dem och drar dem till dig. Som en spegelbild av dig. Alternativt att de har något du behöver lära dig något av.

Trivs du aldrig på jobbet? Får du fel chefer, kollegor, anställda? Då är den gemensamma nämnaren du. Varför kommer ni inte överens, varför är de tuffa mot dig? Finns det något i ditt beteende som gör att du drar till dig dessa, eller gillar du bara att klaga?

Det är DITT fel

Klagar du jämt på restaurangmaten eller servicen? Är dina grannar jobbiga, tråkiga, hemska?

Som terapeut kan jag guida dem rätt. Men har jag offer-personer i min umgängeskrets väljer jag att inte umgås för ofta, eller inte alls. De är energitjuvar, och ser ofta livet i moll.

Om du tycker att livet är emot dig på flera plan, tänk efter vad du kan göra för att ändra din inställning. Med ett positivt synsätt, trots allt svårt du gått igenom, kommer allt att vända. Jag lovar! 😉Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *