Ångerveckan

Ångrar du något i livet? Stort som smått?

Jag brukar säga att man inte ska ångra nåt. Gjort är gjort, och går inte att få ogjort/osagt. Livet är för kort för att ångra saker osv.

Och till viss del stämmer det, tycker jag. Dock måste jag medge att det visst finns saker jag ångrar att jag gjort. Konstigt vore det väl annars. Det jag ångrar är saker jag sagt eller gjort som sårat andra människor. Jag har haft ett munläder som gått lite för snabbt och oövertänkt i många uppväxtår. I ett försök att vara rolig, ibland på andras bekostnad, har ’skämtet’ fallit platt och en person har tystnat och blivit sårad. Det ångrar jag.

Jag har gjort slut med män på mindre lyckade sätt. För att inte säga fega och grymma. Tar fram skämskudden när jag tänker på det. 🙈🙊 Det är förhoppningsvis preskriberat, och jag har lärt mig. Aldrig mer.

Några personer har fått en oförtjänt utskällning här och där (ibland förtjänt! 🙊), mestadels då jag inte fått mat i tid eller lidit av stark stress. Känns såklart inte heller bra att tänka på. Så ALLT det ångrar jag.

Till alla som råkat ut för mig

Däremot ångrar jag inte att jag vågat saker trots att det varit läskigt, jag ångrar inte tokiga saker jag gjort där jag även gjort bort mig en hel del, jag ångrar inte utbildningar jag gått som känts lite fel, alltid har något där gett mig någonting.

Livet går så fort, så passa på och lev och säg ja oftare än nej.

Fick en dos kärlek idag av son och valp. mår jag som bäst!2 kommentarer
  1. Visst ångrar man vissa saker man gjort! Det ör klart att man har sårat några på väg genom livet. Det är inte ok. Vi har också blivit sårade av andra. Det kan fortfarande göra ont. Dags att ta lärdom av detta. Lättare sagt än gjort dock!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *