Balans i livet

Hur ser balansen ut i ditt liv? Balans mellan arbete, fritid, relationer, familj, träning?

I en perfekt värld har vi det bra i alla dessa ’tårtbitar’. På en skala 1-10 vore ju tio det bästa att ha i alla delar i livet. Men så ser ju livet sällan ut. Det går lite upp och ned med siffrorna i olika perioder av livet.

Vi kan däremot sträva efter att få balans i livet genom att på olika sätt höja siffrorna. Om du ligger på en trea på boende, varför är siffran så låg? Vad kan du göra för att höja siffran? Flytta till större, billigare, till landet eller kanske bara möblera om hemma?

Om arbetet är den svaga länken, vad kan du göra för att förändra? Byta jobb, prata ut med chefen? Hitta något närmare hemmet eller något arbete som kanske ger mindre pengar men ger mer själsligt?

Hur har du det med kärleken? Om du är i en relation, är det en sund relation med ömsesidig respekt? Är du olycklig, varför är du då kvar i relationen?

Det finns många frågor vi kan ställa oss och jag gör det ofta till mig själv. (Ibland även kanske för ofta till nära och kära men jag har det i blodet 🤭)…

Har jag den här fantastiska balansen? Nej, det har jag inte. Men som sagt, jag funderar ofta på vad jag kan förändra. Livet blir så mycket härligare om det är flow mellan alla delar. Sista tiden har det varit obalans i fritid och relationer. Har varit hemma mycket med min valp för hennes trygghets skull, men igår var det dags för att våga lite mer! Tänk vad en trevlig middag hos vänner kan göra när man varit hemma lite för länge!💃

Att få komma iväg, träffa vänner, äta gott och skratta är medicin. Så nu har jag bestämt att det ska bli av oftare och mer regelbundet. Har börjat med att boka ett par biljetter till en rolig teaterpjäs om några veckor. Tjohoo! 🎭

Ha en fin balanserad dag! ⚖️Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *