Avboka eller inte?

Som högkänslig kan jag inte vara med på allt. Jag älskar egentligen att vara med där det händer nåt, men måste välja.

När jag var yngre, eller nästan hela livet, har jag glatt sagt ja när jag blivit tillfrågad att vara med på middag/bio/utekväll/resa. Det ska ju bli så kul! Men har ofta fått ringa återbud i sista stund för att jag inte orkar. Och det har inte med vanlig trötthet att göra, jag har inte sovit för lite. Det är en mental trötthet. Du som är som jag vet vad jag talar om.

Det är ett fördärv, den här tröttheten. Men den är där och jag har lärt mig att leva med den. Efter att ha gått in i väggen hårt och skoningslöst några gånger har jag lärt mig att anpassa mig efter min rytm.

’När behöver du ha ett svar?’ är en bra fras när man blir tillfrågad om något. Även om jag bara vill skrika jaaa. Då kan jag i lugn och ro tänka över vad jag vill, och ge svar lite senare.

Det finns inget som garanterar att jag ändå samma dag inte känner för att avboka. Då måste jag lyssna på mitt inre och göra det. Kanske till och med utan hundra bortförklaringar. Det är skönt att vara lite äldre och bestämma själv. Önskar jag hade kommit på det några år tidigare. En sisådär fyrtio år. Men bättre sent än aldrig!

Bara du vet vad du vill. Följ den känslan och stå upp för dig själv! 💪2 kommentarer
  1. Får så många förslag på föreläsningar, repetioner på teatrar, att gå på, men måste avstå varenda gång, då jag inte orkar. Förstår precis! Det känns som att man utesluter personer som vill umgås med mig. Villl umgås, men orkar inte…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *