Bokmalen jag blev

Min morfar arbetade på Bonniers bokförlag i hela sitt liv. Min mamma skrev ned sin livshistoria och min syster gör likadant nu. Och jag har min blogg. (Och alla mina dagböcker från uppväxten).

Så kanske är det något familjedrag? Att vi tycker om att uttrycka oss? Jag älskade också att sitta i den pampiga skrivsalen på gymnasiet när det var dags att skriva uppsats. Då njöt jag i fulla drag och kunde sitta länge och dyka djupt i min historia.

Men även om jag tycker om att skriva, så är det när jag får läsa som jag är i mitt esse. Jag kunde läsa som fyraåring och jag läser allt!

Jag brukar tänka att det tråkigaste med att dö en vacker dag är att inte få läsa alla böcker jag missar. Någon boksnobb är jag inte. Här läses allt. Romaner, biografer (favoriten), faktaböcker. Tidningar; allt från skvaller till mordfall och historia.

Får jag inte läsa blir jag lite olycklig. 😞

Som liten förbjöds jag att läsa Starlet och Mitt Livs Novell. Det ansågs inte ’fint’. Som jag tog igen det när jag flyttade hemifrån!

Vad läser du? Hinner du? Orkar du innan du somnar? (Jag somnar efter två sidor..)

Köper nya böcker på bokhandeln hela tiden, kan inte gå förbi en affär utan att gå in och känna doften. För att inte tala om den underbara doften på bibliotek!

Jag har kassar och åter kassar av barnböcker kvar från barnens barndom. Kanske en får barnbarn en vacker dag, annars har jag sparat förgäves! 😅

Är så tacksam att kunna fly in i andra världar ibland.

Touche pas a mon livre 📗📗📗📗🤓💕

Sonen ringde igår. Han kände närvaron av min förra hund och hälsade att han har det bra. 🐾 Han visste att jag inte känt hans närvaro sedan i våras, så han gick via sonen. Så fint. Som jag grät. Och som jag älskar alla mina djur. Kram.Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *