Drömmar och pumpor

Halva min skoltid missade jag. Inte för att jag skolkade eller var sjuk. Nej, för att jag var en drömmare. Jag satt och stirrade ut genom skolfönstret och tänkte på något helt annat än algebra och var ekvatorn låg.

Eftersom jag ville ha hyfsade betyg fick jag förmodligen jobba dubbelt så hårt som mina kompisar med läxor och prov. Jag hade ju inte hängt med på genomgången!

Jag har förstått att några av oss är så här. Vi lever lite med foten i en annan värld, eller kanske huvudet. Det är ofta trevligt, men ställer till det i den verklighet vi borde hänga med bättre i.

Idag är det fortfarande så. Jag flyter så lätt iväg i sinne och tankar och har svårt att fokusera, speciellt på nya knepiga saker jag måste lära mig. Då får jag samla all min energi och är helt slut efteråt. Att börja på ett nytt jobb tar nästan musten ur mig.

Tro nu inte att jag är blåst eller korkad, för nej det är jag inte. När det väl gäller kan jag och gör. Och inte minst vill göra mitt bästa. Om jag bara kunde hänga med från början… 🙃

Är du som jag? Eller var din skolkompis i bänken bredvid den som alltid sa ’Va, jag? Vad var frågan?’

Nu har jag kommit till ro med att jag är så, som så mycket annat. Jag tycker om hela mig. Men kunde önska att jag kunde hänga med lite oftare….för min egen skull. 😀

Vi har gjort halloweenlyktor och myst i mörkret. Finns det barn i ens närhet blir det riktigt trevligt! 👻Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *