Ta ingen sk-t

Jag har ju varit inne på det här tidigare, men det tål att upprepas: Ta ingen skt!

Är du ung och osäker, tro inte att någon är bättre än du. Alla är lika mycket värda och vi har alla samma rättigheter att leva vårt liv utan att någon annan ska nedvärdera dig. Varför gör de det? För att de är osäkra.

När mina barn var mindre var Grynet på tv! Vi tittade tillsammans på henne och skrattade, hon var en sorts modern Pippi Långstrump.

Grynet lärde ut att man ska tro och stå upp för sig själv, och säga ifrån om någon behandlar en illa. Hon var så bra och stark, och efter programmet brukade jag och barnen prata om hur viktigt det är att inte ta skit! 😼 Jag tror faktiskt de lärde sig!

Jag hade behövt en Grynet när jag växte upp. Någon som tog fram tigern i mig när andra trampade på mig. Nu har jag i alla fall en liten vildkatt i mig, jag har tränat. Det bästa är ju att slippa ta fram vildkatten och bara utstråla den självkänslan som håller dummisarna borta.

Så ta fram spegeln igen, se dig i ögonen och säg Jag gillar dig! till spegelbilden, och gör det varje morgon. Till slut tror du på det.

Vi har varit och storhandlat. Min handlare är snäll och släpper in min ekorre om hon åker väska. Hoppas hon inte växer så mycket mer…! 🤭Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *