Grön av avund

Dagarna flyger iväg. Jag har fullt upp med kunder, vänner och valp. Snart stundar ju december också med all dess förberedelser.

I år ska jag ha en julgran! 🎄 Det var flera år sedan, men nu är det dags! Lite sugen på en i plast för att slippa kryp inomhus men det blir nog en vanlig ändå för doftens skull. Inget slår grandoften som slår emot en när man tänder granen en mörk decembermorgon…. 🌅

Lika grön som granen är avundsjukan. Känner du dig avundsjuk ibland? Jag gör det ibland. Det är inte en känsla jag tycker om men den finns där då och då.

Vi blir ju avundsjuka av en anledning: andra har något vi vill ha. Saker, titlar, berömmelse. De som är mest avundsjuka tror jag är de som inte försöker själv att få det de vill ha. Att försöka själv dämpar känslan.

Jag är inte avundsjuk på pengar, prylar eller annat fancy. Det jag blir grön av är personer som har en nära relation till sin mamma. Så var inte alltid fallet hos mig. Jag reagerar genom att jag vill höra allt om hur de har/haft det, berättelser från uppväxten, allt. Jag vill krypa in i deras värld för en liten stund, och värma mig.

Har någon en fantastisk talang kan jag också känna avundsjuka, men mest blir jag peppad av människor som gör något av sin talang. Sång, bakning, tavlor, vad som helst!

Jag har ingen supertalang men duger ändå. Jag gör världens godaste tiramisu. Och är en hejare på att fickparkera.

Slå det om du kan. 😉Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *