Idoler och höstfärger

Igår hann jag till frissan efter dagens kunder.

Är det något jag snålar in på är det frisörbesök, tyvärr. Ofta klipper de för kort eller så blir färgen fel, som förra hösten. Fick gå med keps i flera veckor tills man kunde ordna till den gråbrun-odefinierbara färgen någorlunda. Då var jag inte glad.

Vi talade om idoler och förebilder. Jag har haft en stor idol sedan jag var tretton: Björn Skifs. Jag och min kompis var nog lite kära i honom på vårt trettonåriga vis. Åkte runt på hans konserter, ringde och pratade med hans mamma, åkte till Stockholm och letade upp hans lägenhet där vi körde in smågodis i brevlådan. Det var tider det.

Jag fick chansen att berätta detta i Mix Megapol för några år sedan och vann en videofilm för bästa berättelse! Och nu får ni höra denna spännande berättelse! 😀😄

Tiden har gått och någon idol har jag väl inte idag, däremot förebilder. Jag har alltid fascinerats av historien om 1400-talets Jeanne d’Arc och hennes driv och civilkurage som hon helgonförklarades för.

Överhuvudtaget är alla med civilkurage mina förebilder! Tänker på kvinnan som gick emot nynazisterna häromåret och hamnade på bild… och flickan som sa emot killarna på bussen när de högljutt hånade två andra flickor.

Jag satt längst bak bredvid de storvuxna grabbarna i en fullsatt buss, och vågade inte säga något. Den lilla åttaåringen i mig kom fram, då jag var rädd för stora killar som ville retas. Det grämer mig.

Det som också grämer mig är när jag var i Grekland och några grabbar behandlar en hund illa på flygplatsen. Jag fick ont i hela kroppen och ville bara springa fram och stoppa allt men blev återigen rädd. Vilken fegis jag var. Jag var tjugo. Idag hade de fått veta att de levde, kan jag lova. Förmodligen hade jag adopterat den hemlösa hunden också…

Har du några förebilder? Visst är det bra ibland att ha det? Kanske får det oss att jobba oss till en lite bättre version av oss själva?

Mådde bra efter trevligt samtal och ny höstfärg i håret. 🍁🍂Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *