Aaaall by myself

Tomheten ekar i mig…nja, det är inte farligt men lite.

När man äter frukost i sitt soliga kök och det inte hjälper hur vackert det är utanför fönstret, det är något som skaver.

Ibland får jag en otrolig längtan till hur det var när vi var en familj, när jag växte upp. Allt var inte perfekt men det var ett ruschigt hem med mycket ’folk’, fem familjemedlemmar och ofta vänner och bekanta hemma. ’Främmande’ som vi sa, när det var finklädda på kaffe och kaka.

Det var aktiviteter hit och dit, P1 på högsta volym i köket och popmusik på ännu högre volym i ungdomarnas avdelning.

Dofter av mat från köket eller min pappas brödbak varje vecka.

Var är det nu? Var är alla? Hallå, vart tog ni vägen?? Och den senaste familjen som jag lyckades fixa alldeles själv med man och barn, vart tog den vägen??

Jo, alla där lever och har hälsan, men inte bor de här inte. Trist att ungar måste växa upp. Ska det va’ på det här viset..?

Den där iskalla ensamhetskänslan drar igenom mig som nordanvinden och dröjer sig kvar. 💨 Hela dan idag. Känner mig så ensam.

Saknar min mamma idag. Pratar med henne i himlen.

Kan du känna så? Eller har du en stor bullrande familj runt dig? Lyckos dig.

Har jag tur får jag en dag en ny bullrande familj. Tredje gången gillt. Inga nya små bebisar kanske i min ålder 😅 men en ny konstellation av människor, som kan bli familj. Tillsammans med de kära jag redan har.

Tur att den här känslan bara kommer över mig ibland och inte så ofta. Det som gäller är att svepa in sig i mysfilten, dricka kaffe med dopp och lyssna på musiken från Bridget Jones dagbok.

En chokladboll tack.

högsta volym.

I morgon känns det nog bättre.2 kommentarer
  1. Ja, känslan att inte ha sin familj samlad, är sorglig. Saknar känslan av att att kunna vara mamma o pappa o sen få hem sina barn på t.ex.söndagmiddag. Skiljer man sig från barnens far så inträffar inte de tillfällena att träffas. Tänker också framåt. Ponera att man fårbarnbarn. Skulle så gärna vilja att det fanns ett gemensamt hem att samlas i.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *