Beroendeframkallande

Det är inte klokt vad man kan bli beroende. Jag har till exempel aldrig spelat tv-spel i hela mitt liv, och spel på mobilen tog det låång tid innan jag upptäckte. Spel på mobilen? Den ska man väl ringa med? 🤔

Nåväl, till slut visade en välvillig kollega vad som finns att göra när tristessen sätter in. Och för någon månad sedan hittade jag själv ett deckarspel med 20-talstema. Fina tecknade bilder och lite mystik. Perfekt!

Har hållit mig vaken lite längre än vanligt på kvällarna, uppslukad som jag blivit av spelet. Men åh nej, sedan igår kommer jag inte in längre, förmodligen för lite plats på mobilen för att uppdatera. Kris! Jag har raderat allt jag kan på mobilen men inget hjälper.

Hur går jag vidare? Finns det behandlingar mot beroende? Klart det finns, men av ett deckarspel?? Jag kanske ska vara glad att det bara är ett mobilspel?!

Får gå över till beroende nr 2, choklad. Alltid något. Vilken tur att en kund idag hade med sig…😋

Idag var jag tvungen att ta fram den arga tanten i mig, vilket alltid är lite obehagligt. Skulle byta en relativt dyr sak, utan kvitto. Har haft diskussioner med ägaren av butiken innan och nu stövlade jag in igen, med bestämd min.

Ingen får sätta sig på mig! Men avskyr såna konfrontationer och vill helst gömma mig, men vargen i mig vill bli behandlad väl. Och funkar inte en sak ska jag ha pengarna tillbaks, basta.

Vi kom fram till en lösning, en kompromiss. Och jag känner mig ganska nöjd. Hade jag inte bråkat lite extra hade kompromissen aldrig skett. Stå på dig, annars gör någon annan det.

Partyt igår blev lyckat och härligt. En riktig julkänsla fick jag till, så detta blir tradition!

Tyvärr fick lillan smaka lite på delikatesserna så hon drog ut mig halv fyra i morse för toalettbesök. Men det är hon värd! Allt för henne. Dock ingen mer partymat för hennes del.

Njut nu av helgen, det ska jag. Kram. 🌟Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *