Ge av dig själv

Donner pour donner… Att ge bara för att man vill ge. Franska är ett av mina språk och jag älskar både språket och sången.

Budskapet i Elton Johns song är så sant. Om vi vill ge, vad det än månne vara, ska det vara för att vi vill ge, inte för att förvänta oss något tillbaka. Det är väl det som är kärlek!?!

Är du i ett förhållande, ger du av din tid och allt vad du har utan att förvänta dig samma tillbaka? Slösar du av kärleksfulla ord och handlingar till den du älskar? Det är kärlek.

Håller du koll på vem som gav sist? Är det en tävling i vem-som-ger-mest? Fundera på om du vill vara kvar i den relationen.

Bjöd du dina vänner på drinkarna sist på krogen? Grattis, fint gjort! Förväntar du dig att de ska bjuda kommande gånger? Sluta genast. Du bjöd väl för att du ville? Du har ingen rättighet att kräva tillbaks. Du ville ju bjuda, inte sant?!

Ett år hann jag inte skicka julkort, jag skulle flytta precis efter Jul. En vän blev så förorättad att hon lät mig veta det och jag har aldrig fått ett julkort från henne mer…hade hon bara skickat till mig för att få ett eget? 😳

Nåja, nuförtiden får man inga julkort, allt sker via sociala medier. Såå boring. Jag är född i fel århundrade.

Jag köpte en ljusslinga med klädnypor för att fästa julkort i, i år. Jag fick två. Ett från snälla syrran utomlands och ett från snickarn. Var roligare förr.

Budskapet här är att våga ge. Kärlek, pengar, tjänster, vänskap, medkänsla. Utan att förvänta dig något tillbaks. Det där med karma, vet du, fixar att alla får det dom ska ha för sitt lärande. Du behöver inte fixa. Bara ge.

Jag är bra på att ge. Men det där med kärlek, det är knepigt. Har många rädslor, så det går oftast åt skogen. 🌲🌲🌲Men det ordnar sig. Just nu är Mimmi den enda kärlek jag behöver. 🐾❤️ Ja, och ungarna förstås.

Idag bajsade hon i finbutiken. Såå gulligt!

Donner pour donner, c’est la seul facon d’aimer. Det enda sättet att älska är genom att ge.Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *