Att öppna garderoben

Om du bestämt dig för att jobba med dig själv och vill ta itu med smärta, sorg, ångest eller olösta konflikter är det som att öppna dörren till en mörk garderob där vad som helst kan gömma sig.

Förmodligen har du inte öppnat den dörren på många år, kanske inte sedan du var riktigt liten.

Att trycka ned handtaget på dörren och medvetet kliva in kräver mod. Enklast är att låta dörren vara stängd och låta livet rulla på med gamla sår och trauman och hantera konsekvenserna vartefter så gott det går. Det kommer att ryka ut ur dörrspringan, ingen silvertejp i världen hjälper mot det.

Men vågar du har du allt att vinna. Det gör ont att riva bort plåstret och grotta ned dig i bacillerna, men gör du det kommer såret att läka till slut och du kan leva ditt liv utan smärta.

För mig har det varit nödvändigt. Jag kunde inte leva med ständig ångest och panikångest. Rädslor och ett instängt liv. Det tog år av grävande, många stunder var jag nära att ge upp, men hade ju inget val egentligen. Det var bara att fortsätta och hoppas på att livet en dag skulle se ljusare ut.

Den dagen kom. Jag tror det var 2005 på hösten som jag kände att det vände. Jag kommer aldrig att bli helt ångestfri men ångesten är en del av mig och jag har ingen aning om hur det känns att leva ångestfritt. Har aldrig upplevt det.

Idag har jag ett bra liv med känslor jag förstår och kan kontrollera innan de tar över helt. Jag har tagit kontrollen, inte ångesten.

Hörde en podd nyligen med någon känd person som blev intervjuad om ’sin ångest’. Det hade hon aldrig haft, visste inte hur det kändes. Jag bara gapade. Ett liv utan ångest. Jag ska välja det nästa gång, verkar ju som att leva livet på en räkmacka. Gillar i och för sig inte räkmackor… 🦐

Våga riva av plåstret. Efter smärtan kommer bliss. 👼

Idag har Mimsan fått lejonpälsen avlägsnad. Blev inte mycket kvar, och en ny färg tittade fram under valppälsen. Men är fortfarande världens sötaste.

Kram från oss. 🐾Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *