Att lura depressionen

Något som är viktigt för mig är att alltid försöka fixa ytan, även om det inre gråter.

Det har naturligtvis inte alltid gått. Den gången jag låg inne på sluten psykavdelning var det inte mycket till yta man ville visa upp. Jag ville inte visa upp mitt inre heller, ville egentligen bara försvinna.

Men jag minns den morgonen där, när jag vaknade och ville tvätta håret. Det fanns en liten gnista, även om den knappt syntes eller kändes, en känsla av att vilja vara lite fin.

Jag tvättade håret och satte på lite mascara, och även om depressionen var avgrundsdjup fick jag en hint om att något annat väntade om jag orkade härda ut. Jag är glad att jag gjorde det.

Förra året var ju för mig ett år jag vill radera ur almanackan, men jag minns att jag varje dag ansträngde mig för att åtminstone utåt se ut som om jag brydde mig om mitt utseende, och därmed utstråla en viss livsglädje.

Jag tvättade håret och sminkade mig. Jag fixade naglar och tog hand om min hy. Köpte nåt enstaka nytt plagg, även om jag inte kände nån glädje när jag gjorde det.

Såna saker är viktiga. Att kunna ’lura’ både mig själv och andra att jag mådde lite bättre än jag gjorde, resulterade i att jag slapp älta mitt mående för mycket. Det fanns en värld utanför mitt elände, och jag försökte klamra mig fast vid den.

Jag vill dock poängtera att det är viktigt att söka läkares hjälp om du känner dig riktigt låg, ledsen och inte ser någon lösning. Ta hjälp, det finns en lösning.

Det är nästan komiskt hur karmalagen fungerar (favorit i repris): Häromdagen betalade jag en dams varor i mataffären då hon hade glömt pengar hemma. Hon hade inte swish men no big deal, det kändes bra att få hjälpa någon som ska hem trött efter jobbet och laga mat.

Igår var jag på favoritcafét, har tappat mitt bankkort och de tar inga kontanter. Jag suckar lite och nästan dööör över att inte få mitt kaffe, så sugen var jag. Då kommer två (stiliga) män fram 😀 och erbjuder sig att betala. Alla i kön skrattade och jag valde den som var en sekund snabbare! 😅 Jag tänkte i mitt stilla sinne att ibland går det snabbt, det vi sår får vi skörda. Tack! 🙏

Tyvärr fick jag inte sällskap vid bordet av någon av herrarna. Det hade varit ett ännu bättre slut på den historien. 😎

Mimmi har varit på yorkieträff och fått en varm ulltröja. Nu kan vi vara ute lite längre i kylan. ❄️

Kram och ha en härlig dag! 🌸Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *