Thanksgiving i januari

Jag har skrivit om tacksamhet tidigare men jag återkommer till det hela tiden. Jag är så otroligt tacksam över så mycket, även om det finns saker jag saknar i livet.

Vi som bor i Sverige har, de flesta av oss, så mycket att vara tacksamma över. Vi bor i ett av världens säkraste, tryggaste mest priviligierade länder.

Trots det kan man vara utan livslust, utan mål, med ryggsäcken full av sorger, oförrätter, ångest och förtvivlan. Då hjälper det inte vilket land man bor i. Det som finns inom en, i ens hjärta och själ, är det som bestämmer hur vi mår. Det spelar ingen roll hur vackert landskapet runt omkring oss är, att vi är ett land utan krig eller att vi har mat på bordet.

Jag vet det, jag har levt utan livslust i många år.

Men idag, när jag efter många års kamp och arbete med mitt inre, har hittat livslusten, är jag så tacksam över det jag har i livet.

Bostaden, familjen, bilen, vovven, vännerna, hälsan. Jag säger det ofta högt. Tacksamhet. 🙏 Visst finns det sånt jag önskar ska ta plats i mitt liv. Men fokuserar jag på det jag saknar dras energin till det. Jag har ju så otroligt mycket! Och jag fokuserar på det. Då kommer det andra av sig själv.

Har suttit i timmar i telefon med en älskad vän. Så härligt, så roligt. Vad mer behöver man än tillitsfull vänskap? 👩‍❤️‍💋‍👩

Heja Greta Thunberg som oförtrutet kämpar för miljön, totalt orädd. En sådan hjältinna! En liten ängel har kommit till vår jord. 👼

Jag önskar dig en fin helg. Jag ska mysa med min älskling 🐾 och gå på kurs. Alltid kan man lära sig nåt nytt! 😀Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *