Impulsköp och vemod

När man är på semester och slappnar av lite extra, då kan det hända saker.

Imorse vaknade jag av ett pling från mailen som tackade för min beställning. Okej, vad har jag beställt, tänkte jag? Nu försöker de lura i mig att hoppa på något erbjudande. Nej då, jag hade beställt en dammsugare. En sån där liten rund som gör jobbet själv utan att man behöver böja ryggen.

Den här åker ut

Sakta kom minnet tillbaks. Men har man varit i skidbacken en hel dag och andats frisk luft då är man så trött på kvällen att man tydligen kan göra vad som helst. Och jag kan förstå hur jag måste ha tänkt: Jag betalar nästan vad som helst för att slippa dammsuga. Finns det något tråkigare?! 😝

Synd de bara kom i svart. Hade helst haft en turkos. Nu måste jag hitta på ett namn till den.

Jag har fällt några tårar idag när ingen såg mig. Ett enormt vemod svepte med kraft över mig då jag spenderat dagarna i orten där jag hade mina roligaste år som ung. Allt var en fest, jobb ibland, men så roligt vi hade.

Att återkomma är att inse att åren gått. Även om jag är sams med min ålder saknar jag tiden jag hade som 20-isch. Lättsamheten, lekfullheten, sorglösheten. Självklart hade jag mina ångestperioder men jag hade liksom inte tid med dem. Jag var fullt upptagen med att leva fullt ut och bara ha kul.

Det kanske är det jag ska göra även idag? Försöka ha lite mer kul, skoja till det, höja tempot så att ångeststunderna inte hinner säga sitt?! Ska komma ihåg den tanken när jag väl är hemma igen.

Tills dess sparar jag dessa dagar i en liten rosa sidenpåse och gömmer i hjärtat. Tack Universum, för allt jag får i livet. Och för att jag fått umgåtts ordentligt med vänner och familj. 🙏Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *