HSP och hösnuva

Denna högkänslighet! Förutom att jag är inne i ett ’skov’, om man nu kan det, läser och lyssnar jag mycket om HSP. Allt är klockrent, det är mig jag läser/lyssnar om och det känns bra att veta att jag inte är ensam. Vi är ju 15-20% av alla som är som jag.

Problemet är att jag känner mig väldigt ensam i det. Jag tycker att alla andra är kaxigare och mindre sensitiva, även i min närhet. Är det för att vi inte pratar om det tillräckligt i allmänhet? Mina vänner vet i alla fall vem jag är 😅, det har de inte undsluppit!

Djur kan ju också vara högkänsliga och jag är ganska säker på att min Mimmi är en liten kopia av mig. Hon är oerhört lyhörd och vet vad jag vill i samma sekund jag vill henne något. Behöver knappt kalla in, hon kommer på ett litet klick med tungan. Sedan är hon ju tonåring nu och dessa kan bryta reglerna ibland…men hon vet!

Min hösnuva är en av de värsta hittills, och det redan i februari! Näsan och ögonen rinner och jag nyser konstant. Det hör också till oss högkänsliga, att vi reagerar starkt på både det vi äter och luften omkring oss. Därmed inte sagt att alla allergiker är högkänsliga.

Igår spenderade jag en bra stund i bokhandeln, älskar att botanisera bland reaböckerna. Jag har dock lärt mig att behärska mig själv och inte köpa alltför många, de ska få plats hemma också. Även om jag ger bort de flesta böcker efter läsning.

Hur söt är jag?! Ville köpa!

Bilen är tvättad och snart får jag hjälp hemma med städ. Städningen har varit eftersatt alltför länge så nu tar jag hjälp för att få ordning åtminstone i det yttre. Det inre och jag tampas ett tag till… atjo! 🤧Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *