Owner of a lonely heart

Har du hört den låten med YES? Såå bra. Och passande just nu. Har spelat den flera gånger ikväll.

Det var länge sedan jag gick i terapi. För ca 20 år sedan bearbetade jag halva mitt liv i hypnoterapi, anledningen till att jag utbildade mig själv till hypnoterapeut. Det hjälpte. Jag blev av med oro, ångest, panikångest. Jag jobbade hårt och målmedvetet med att stärka min självkänsla.

När jag tänker efter gick jag i KBT-terapi för ett och ett halvt år sedan. Jag ville gå till Egil Linge som varit med om att skriva Hemligheten – Från ögonkast till varaktig relation. En bestseller. Han hade inte tid men jag fick hans elev som terapeut, och hon hjälpte mig till många insikter när det gällde min relation till män.

Idag var det dags att inleda en ny omgång terapi. Terapeuten är utbildad i bl a hypnos, KBT och EMDR, ögonrörelser som kan lösa upp trauman. Vi ska se vad som passar mig bäst, blir nog en kombination.

Under den timme jag var där blev orsaken till mina magproblem uppenbara. Min längtan efter familj är så stark att kroppen gått i baklås. Min första familj, min egen familj med barnen, en ny familj. Jag ser inga ansikten, bara en massa folk som umgås, lagar mat, hittar på saker tillsammans. Kaos, ungar, katter, hundar, människor som trivs ihop och skapar ljud och oljud. Lever ett bullrigt liv.

Jag har ju nämnt det förut men nu blev det glasklart. Övergivenhetskänslor från personer som varit viktiga för mig. Till slut kommer livet ikapp. Det går aldrig att fly, gömma sig.

NU tar jag itu med denna känsla. Jag ska igenom den, ta in den, undersöka, bearbeta och komma ut på andra sidan.

Det handlar inte om att leta febrilt efter en ny familj. Jag har ju det, mina barn, syskon, förälder. Jag måste bara bli sams med längtan som kommer av en, eller flera, orsaker. Har lite jobb framför mig. Men sh-t vad bra jag ska må när jag kommer i mål! 🏁

Det blir rapport varje vecka om du orkar hänga med. Kanske du kan ta till dig något i ditt liv?

Nu har vovven slocknat så jag ska göra henne sällskap. Mår bra ikväll. Godnatt. ❣️Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *