Skämskudde bort

När man är mitt inne i något jobbigt och svårt har jag inte lätt för att berätta om det. Det är för tufft. Och jag skäms. Jag går in i min bubbla och stannar där.

När jag i början av sommaren inte skrev här, var det en sådan period. Min ångestnivå på dagarna var extremt hög och konstant. Jag fick inte en minuts vila från ångesten. Jag började känna mig desperat.

Det ’lustiga’ i sammanhanget var att min bok var redo att ges ut. Min bok där jag beskriver hur jag tagit mig ur många år av ångest och depression. Vilket skämt! Vem är jag att ge ut en hjälp-bok när jag sitter här i ett moln av kolsvart ångest?

Jag tror att vi som är högkänsliga alltid får leva med en viss grad av ångest. Och min grad har sänkts betydligt sedan jag gick i terapi, såg orsaker och lärde mig hantera ångesten.

Men i somras kom den tillbaka värre än någonsin och jag tror att det har med min personliga utveckling att göra. Jag var inte klar, det fanns mer att bearbeta, och kanske var det dags nu när jag fått vila och vara utomlands ett halvår. ’Nu klarar hon nog av det’, kanske ’någon’ tänkte … Nu är det dags.

Jag fick inte dem hjälp jag sökte på vårdcentralen. Till slut skällde jag ut den stackars läkaren som inte visste vad hon skulle säga till mig. Jag tog kontakt med Danderyd och deras psykiatri, där jag fick en fantastisk läkare som lyssnade och förstod. Under den perioden bodde jag hos min syster. Jag klarade inte av att vara själv.

Jag fick till slut rätt medicin och började efter bara någon vecka må sakta bättre. Ibland är medicin nödvändig. Jag avskyr att ta piller, men det fanns inget alternativ.

Jag har även som jag berättat gått i terapi den här gången också. Och jag trappar nu ned på medicinen. Det verkar gå bra. Jag ser Anders Hansens program på TV och förstår motionens betydelse. Min stresströskel är låg och jag måste än mer anpassa mitt liv efter den jag är.

Nu vet du hur det ligger till. Livet går upp, och så går det ned. Och upp igen. Just nu mår jag bra och väljer att inte tänka tillbaka. Det var en period som utvecklade mig. Och nu får jag vila.

Precis som Mimmi.

Kram. ☀️🍁🤗2 kommentarer
  1. Hej! Jag är högkänslig och har extrem ångest samt panikattacker väldigt ofta. Jag bor i usa, och dundrar om du skickar boken dit? Eller om det finns en E bok?
    Kram

    1. Hej! Tack för din förfrågan! Gå in på http://www.bokus.com och beställ e-boken! Vill du ha den som vanlig bok, maila mig så kan jag skicka dig ett ex och där kan vi göra upp om betalningen. Lycka till med att ta itu med din ångest. Jag lovar, det blir bättre! ❤️

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *