Överhettning

Jag vet varför jag flyttar, men just nu undrar jag vad jag gett mig in på. Att flytta är en av de mest stressframkallande händelserna i livet, och tål man inte stress, som jag, blir det inte kul.

Dålig sömn, spänd kropp, rädsla för panikattack. Jag försöker djupandas och tänka ’lättsamma’ tankar men lyckas inte helt. Rädsla för rädslan.

Min sista flytt, hit, var katastrof. Dåligt förberedd flyttfirma, för mycket saker som var tvungna att magasineras i sista stund, en utbildning som skulle påbörjas strax efter … jag satt och grät i någon vecka i min lägenhet som jag egentligen inte ville bo i.

Min kropp minns väl den hemska perioden och vill inte vara med om det igen. Här pratas det högt med mig själv dagligen, resonerar klokt, går ut och jordar mig utomhus, ringer glada väninnan som peppar.

Försökte få lite snälla ord från sonen men han tyckte inte alls det var jobbigt att flytta så ingen medkänsla där. Har man ett par möbler och några kartonger är det kanske så. Kom igen när du har 60 kvadrat och källare, grabben! 😉

Hur jordar man sig undrar du kanske? Gå barfota så mycket som möjligt. Och nu när det är kallt ute, sätt händerna mot jorden och låt energin flöda in i kroppen. Stäng av mobilen på natten.

Mimmi och jag spelar fotboll varje dag. På riktigt. Jag sparkar iväg den och hon rusar efter och puffar ivrigt med nosen på bollen så den flyger iväg. Hon kan hålla på i evighet och jag skrattar gott varje gång.

Grannarna fuskar och sätter upp julstjärnor. För tidigt. I min barndom var det heligt att det var rätt dag. På 1:a Advent smög vi upp i mörkret på morgonen och tände den vackra guldstjärnan i metall. ⭐️ Inte en sekund för tidigt.

Håll tummarna nu för att jag håller ihop ett par dar till. Att jag orkar och att jag inte blir tokig. 🙏

Allt gott.Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *