Möte med en gentleman

Jag har hämtat mig från gårdagens chock. Jag förstår verkligen inte vad som händer när jag gör mammografi. Jag är inte rädd för smärta i vanlig bemärkelse, det är någonting annat.

Tidigare liv? Det är ju något jag arbetar med som regressionsterapeut, så jag misstänker nästan att något sådant ligger bakom. Jag har löst upp många livsknutar med hjälp av terapi så kanske är detta något att ta sig en titt på.

Idag fick vi njuta av solen och ljuset. Långa promenader gjorde oss ljusare i sinnet.

Och med hjälp av Nat King Cole vars sånger ljuder genom huset dagligen. Blir lycklig av hans musik.

Gick förbi en fin äldre herre som sålde Situation Stockholm (eller vad heter tidningen i Västmanland?). Jag beklagade att jag inte hade kontanter på mig, då han upplyste mig om att swish gick bra också.

Javisst, swish!’ sa jag segervisst. Tills jag kom på att mobilen låg kvar hemma. Såå pinsamt. Jag beklagade mig igen för hur bedrövlig min dag var gällande att hjälpa till. ’Då vill jag åtminstone ha en kram’, sa den fine mannen, vilket han fick. En varm lång kram.

Efteråt sa han att jag gjorde hans dag. Han nästan bugade. Och jag med. Han gjorde min dag. Jag åker dit imorgon och köper hans tidning.

Har dammsugit och skurat alla golv. En otrolig känsla då man haft kartonger (där kom ordet) på alla golv i en månad. Skurat badrummet och fyllt på med nya hyacinter och amaryllis i fönstrena.

De kostar ingenting nu och jag vill dra ut på mysjulkänslan så länge det bara går.

Så har det blivit pyssla-om-mig-själv-dag så den fyra centimeters utväxten i håret fått ny färg och ögonbrynen fyllts på. Peeling i ansiktet och på fötter. Som ny!

Det är visst fredag, alltid en trevlig dag. Imorgon kommer väninnan med dotter och stannar över helgen. Hur mysigt! Här får man bjuda sig själv, annars lär man vänta .. Nu ska jag bara fundera ut vad man bjuder två vegetarianer på.

Trevlig kväll. 💫Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *