Att säga nej

Min erfarenhet, egen och från andra, är att ångest lätt skapas av att inte vara sann mot sig själv, utan att gå emot sina egna känslor och göra det man tror förväntas av en.

Vi växer upp i ett klimat som styr oss åt olika håll, på grund av att det ’alltid varit så’ eller ’vad ska andra säga’. Det blir en ’sanning’ som inte är en sanning eftersom den enda sanning som finns är det som finns i vårt hjärta.

Ingen kan tala om för oss hur vi ska tänka, känna eller leva våra liv eftersom vi alla är unika.

Och speciellt för oss som är högkänsliga är det svårt att ta emot någon annans ’sanning’ som vår egen. Vårt system är känsligt och vi förstår inte varför vi inte kan få vara bara oss själva.

Mitt liv har försvårats av andras viljor, och mina klienter har ofta haft samma problem. Så det vi behöver förstå och lära oss är att lyssna till vår inre röst och stå upp för oss själva.

Övning ger färdighet. År, kan det ta. Men till slut har du lärt dig att lyssna till vad du vill och allt blir så mycket enklare.

Jag upplevs nog som mer komplicerad nu. Eller annorlunda. Jag är rak. Jag säger nej om jag inte vill något. Går jag emot det för att ibland gå någon vänlig själ till mötes, får jag lätt panikångest. Vilket ju ingen vill ha, så därför blir det ganska lätt för mig att säga nej.

Den här veckan har varit crazy och rolig. Väninna med väninna från Florida har bott hos mig pga deras gemensamma vän, den världsberömda konsertpianisten från England, som ger konserter nu i min stad.

Vi har haft program från morgon till kväll med sightseeing med mig som guide, konserter, middagar ute. Något jag verkligen behövde! Glatt sällskap, dygn utan sömn och evighetspromenader.

ALLT med en vovve som sällskap!

Dagens Mimmi

Men vet du, sista aktiviteten fick de fixa själva. Då åkte Mimmi och jag hem och somnade. Nu laddar vi för nästa veckobesök om några dagar … 🙃Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *