Är du ett offer?

Det här är ett ämne jag återkommer till då och då. Antagligen för att det är ett ganska vanligt beteende och för att jag är allergisk mot det, och får prickar som kliar.

Vanligt ja, men inte desto mindre otroligt irriterande för någon (jag) som ser rakt igenom den andre och som vägrar ta emot det den andre försöker projicera. En försvarsmekanism från en person som inte vill erkänna sina mindre bra känslor eller beteenden och lägger över det på en annan person.

Titta på din egen skit. Du har blivit utsatt för våld, övergrepp. Hemskt. Men ta dig ur det. Gå vidare. Du hade en elak pappa. Du blev mobbad i skolan. Jättetråkigt, men det var då. Välj att låta det vara då, nu är en annan dag. Du kan välja att få hjälp, att lära dig förlåta, tänka annorlunda. Låt inte de/den andre vinna. 

Starkast i världen!

Jag säger ifrån så det ryker. Jag vägrar gegga in mig i den andra personens klet och ha en giftig diskussion. Jag är RAK och går rakt på det det handlar om egentligen. Och klarar man inte det, är det dags att se över sitt liv. Jobba med sina demoner … 

Allt detta sagt med kärlek. När man är rak är man sällan arg länge. Det rinner av en. Och jag är villig att ta i hand och gå vidare. 欄

Jag har själv haft det mycket tufft under min uppväxt och till och med skrivit en bok om det. Men känner jag mig som ett offer? Nej, jag är snarare tacksam att allt som hänt gjort mig stark och att jag verkligen tycker om mig själv idag. Och skriver för att ge pepp åt andra. 珞

Har haft några härliga dagar i Stockholm, och nu njuter vi av sol på uteplatsen och att livet är härligt. Mitt hem är min borg och här mår jag sannerligen bra. Som aldrig förr.Som jag längtat till detta hem. 

Trevlig måndag! Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *