Borttappad i labyrint

Att åka till möbelvaruhuset innebär en viss temperaturstegring för mig. Jag misstänker att arkitekten var berusad när han ritade byggnaden. Det finns ingen som helst förståelse från min sida.

Häromdan fick jag låna en tung kökslucka på köksavdelningen för att traska till golvavdelningen i syfte att matcha lucka/golv. Jag traskade iväg och irrade runt i alla gångar och på alla våningar innan jag svettig, av en slump, hamnade rätt. 20 minuter senare.

Sedan skulle jag tillbaka till köksavdelningen. Paniken var inte långt borta. Jo, jag frågade om vägen men det hjälpte inte. Jag har inget lokalsinne och jag förstår inte kartor. Och tydligen inte heller muntliga instruktioner. Kanske är jag inte så smart. Med tårar i ögonen kom jag tillbaka ytterligare 20 minuter senare.

Att jag sedan skulle ut ur huset och hem … ja, du förstår. 🤦‍♀️

Men nu står i alla fall mitt nya kök och väntar på någon snickare som vill förbarma sig. De har sagt att de nog kommer snart men snart är ju ett vitt begrepp så en får nog ha lite tålamod.

Jag har börjat en ny kör, och finns det något roligare än att sjunga tillsammans! 🎼 Dock skickar de ut Coronamail om att det kan komma att ställas in framöver, pga viruset. Är du orolig? Hur tänker du?

Jag iakttar försiktighet och utsätter mig inte för onödiga resor och folksamlingar. Tvättar händerna ofta, och hälsar med en vinkning. 👋 Dock är jag inte rädd utan tror på positiva tankar. Rädsla drar till sig det vi inte vill ha i vårt liv. Så jag skickar massor av ljus och kärlek till det som pågår nu, och tror det försvinner inom kort. En känsla, bara.

Igår var det årsmöte i vår bostadsförening. Jag tackade motvilligt ja då jag har så tråkiga erfarenheter av sådana möten. Fem av flera hundra som dyker upp, genomgång av urtråkiga siffror (jag avskyr siffror), och uttråkade ledamöter.

Men döm om min förvåning när man anlände till tjusig restaurang med dämpad belysning, och ett hundratal grannar i feststämning satt och väntade vid dukat bord! Snabb genomgång av de tråkiga siffrorna och sedan en urtrevlig middag där jag gavs tillfälle att lära känna mina trevliga grannar. Så rätt jag har kommit!

Mimmi har kissat på de nya, alldeles för långa, gardinerna i gästrummet. Som inte går att stänga dörren till. Det är hennes nya toalett på natten. Gula gardiner istället för vita. Så in i tvätten med dem och sedan uppläggning. Nu är det dags.

Jag borde skämmas liteKommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *