Midsommar

Jag har behövt tid till eftertanke och funderingar. Det är vad jag kommer in i ibland. Livet rullar på för fort, och jag tar ett kliv tillbaka för att andas och hitta mig själv litegrann.

En stor födelsedag har upptagit min tid, och det har varit underbart. Några firanden var planerade och några oplanerade. Du vet, när det ringer på dörren och du inser att du varken har bullar hemma eller ens har sminkat dig. Men ändå är lycklig över besöket och ICAs bullar finns en kort cykeltur bort.

Sedan kom tröttheten över mig. Varför kan jag bara inte orka? Well, det är sån jag är, och jag accepterar det. Ganska bra. Ibland …

Men tacksamheten över mitt ’nya’ liv är stor. Jag boar in mig i min trädgård, går ändlösa promenader i min stad med vovvarna, ja jag har två nu, njuter av alla vackra trädgårdar och hus. Grannen har hönor! Och den mest fantastiska trädgård och villa jag sett. Det har jag sagt till dem, för sån är jag.

Jag har tackat nej till firanden med andra i dessa soliga dagar, jag trivs bäst med vovvarna. De ger mig allt jag behöver. Jag är väl en slags Brigitte Bardot som lever för sina djur. Så lugnt, så avslappnat, så nära mig själv.

Tyra hade en tråkig barndom där hon behandlades illa av en matte. Nu bor hon hos oss och är så tacksam och glad. Och bästa kompis med Mimmi. Men vill vara min värmedyna under täcket på natten och jag som vill ha iskallt i rummet ligger och flämtar. Men vad gör man inte. Vovvarna kommer först.

På Midsommar ska man plocka sju sorters blommor och lägga under kudden. Vem blir min tilltänkta? Blir det han jag ska träffa snart? Som inte ger sig? Vi får se. Bäst att raka benen i alla fall. Men jag tar det lugnt. Att vara vänner är inte heller fel.

Snart väntar skärgården och vännerna där. Mimmi visar tecken på borrelia och går på medicin. Har blivit många dyra veterinärbesök i veckan. Så nu gäller det att se upp med krypen som det kryllar av därute. Behöver en vaccination själv dessutom!

Önskar Dig en fin Midsommar, bästa tiden i Sverige, eller hur?! Njut av ljuset, värmen och hitta lugnet i dig själv. Då behöver man inte så mycket mer.Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *