Min frihet

Min mobil visar upp hur många timmar jag varit aktiv den senaste dagen, den senaste veckan. Hoppsan, där hade jag visst överskridit någon gräns? Gräns för vad? Och vem bestämmer gränsen och varför?

Om jag köper en mobil för dyra pengar, ska jag inte själv få bestämma hur mycket tid jag ska spendera med den? Min mobiltelefon som ibland, vissa dagar, är mitt bästa, och enda sällskap?

Självklart får jag. Det är väl bara rekommendationer, eller nån smart typ som vill visa vad han/hon har uppfunnit. Grafen på mobiltid.

Mitt problem är att jag är allergisk mot kontroll. Övervakning. Ett spanande öga som ser mig. Tillrättavisar. ’In i ledet, med dig. Så här gör vi här.’

Men gör det då. Låt inte mig störa. Låt mig bara kliva av. Jag kör mitt race.

Att alltid ha blivit tillsagd hur, när, var och varför man ska leva sitt liv gör lätt att man vill ta kniven, rispa upp bubblan man är fast i och fly ut i den friska, svala luften för att kunna andas. Jag kvävs av för mycket stelbenta regler och paragrafryttare.

De senaste åren har jag blivit utsatt för prövningar vad gäller anställningar. På den ena arbetsplatsen efter den andra har jag blivit övervakad och kontrollerad intill idioti. Inte bara jag, alla anställda.

Men jag är den enda som protesterat. Som satt ned foten och sagt hur jag tycker om arbetsmiljön. Andra har bara slutat. Därför att frihet under ansvar på en arbetsplats ger så mycket bättre resultat.

Livet vore kanske lite lättare om jag inte drack sanningsserum varje morgon till frukost.

Apelsinen till höger innehåller sanningsserum

Mindre konflikter, fler ’vänner’. Enklare, smidigare. Men på bekostnad av att inte vara sann mot sig själv. Och jag kan inte. Jag blir sjuk.

Mina romantiska relationer är nästan dödsdömda innan jag ens träffat karln. Här kommer rädslor in att alla är likadana. Alla män, alla relationer. Vilket ju är en omöjlighet. Därför måste jag avsluta detta inlägg med hur viktigt det är att se positivt på tillvaron.

Att vara rädd för det förflutna skapar bara mer rädsla. Tänk istället att idag är en ny dag och det förflutna finns inte. Du minns inte ens det som har hänt. Från och med nu kan bara roliga, positiva saker hända. Relationer, arbeten. Känn att det händer, att det redan hänt.

Allt är möjligt.Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *